Over ons 

Wij zijn Traject 58 en wij bieden ervarend leren trajecten in het buitenland en in Nederland. Vanuit oprecht contact gaan we gezamenlijk een intensief en uniek proces aan met jongeren en hun systeem. Naast alles wat er zich aan de oppervlakte afspeelt, durven we ook echt tot de kern te komen. We zien dat dit leidt tot daadwerkelijk inzicht en gedragsverandering, en tot het aanzetten tot persoonlijke groei en ontwikkeling. Bij ons doorbreken jongeren disfunctionele patronen. En ze gaan functionele patronen ontdekken, oefenen en eigen maken. Zo komt er weer plaats voor gezond gedrag!

Wij werken conform de regels van de HKZ. Onze kernwaarden zijn:

  • Vrijheid
  • Vertrouwen
  • Openheid
  • Verbinding

Visie en missie

Visie
Iedere jongere heeft recht op een volwaardig bestaan met kansen om zich optimaal te ontwikkelen en een plaats te verwerven in de samenleving.

Missie

  • Traject 58 wil een schakel zijn tussen de vastgelopen situatie van de jongere en nieuwe mogelijkheden.
  • Positieve ervaringen (ervaringsleer) en nieuwe inzichten geven jongere betere positie in zijn (nieuwe) omgeving.
  • Traject 58 wil een transparante en laagdrempelige organisatie zijn.

Onze filosofie

Traject 58 zet het leven van jongeren weer op de rails. Er is al vaak genoeg gekeken wat allemaal niet kan, dus wij beginnen bij wat wél kan. We sluiten daarom aan bij de hulpvragen en dromen van jongeren en gaan uit van hun mogelijkheden. Bij ons krijg je als jongere de regie (weer) in handen. Zelf ontdekken wat je leuk vindt, zelf keuzes maken en zelf oplossingen voor problemen vinden. Hiervoor zijn onze zeer intensieve trajecten in het buitenland en binnenland.

Onze methodieken zijn:

  • Ervarend leren
  • Oplossingsgericht werken
  • Systemisch werken

Lees verder op onze pagina voor jongeren.

Of op de pagina’s gericht op professionals in de jeugdzorg.

Het buitenland-traject

Het buitenland-traject is voor jongeren van 16 tot 27 jaar. Het is gemaakt om jongeren vooruit te helpen die dreigen vast te lopen in hun huidige leven of het gevoel hebben niet meer vooruit te komen. Als jongere krijg je de kans om in een geheel andere omgeving (weer) bewust te worden van je eigen mogelijkheden, waardoor je (opnieuw) grip krijgt op je leven.

Lees verder op de pagina over het buitenland-traject.

Programma Nederland-traject

Het Nederland-traject komt in grote lijnen overeen met het buitenland-traject. Het Nederland-traject is ontwikkeld voor jongeren van dezelfde doelgroep, maar waarbij specifieke redenen een plaatsing in het buitenland niet wenselijk is. Het Nederland-traject kan ook een vervolg zijn op het buitenland-traject.

Lees verder op de pagina over het Nederland-traject.

Informatie voor Zorgbedrijven in Noord-Nederland

Traject 58 is op zoek naar (agrarische) bedrijven in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe die bereid zijn een jongere in hun gezin op te nemen voor een bepaalde periode.

Lees hier verder over wat dit inhoudt.

Loading...

Neem contact op met ons

"*" geeft vereiste velden aan