Traject Nederland

Als voor jou als jongere een verblijf in het buitenland niet de beste oplossing is, biedt Traject 58 je een begeleidingstraject in Nederland. Deze trajecten kunnen ook een vervolg zijn op een eerder buitenland-traject.

Waar

Bij gastgezinnen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Net als bij het buitenland-traject zijn dit meestal boerderijen.

Trajecten

Traject 58 biedt individuele zorgtrajecten op maat. Het aanbod bestaat uit:

  • Ervarend leren traject in het buitenland
  • Ervarend leren traject in Nederland
  • Ambulante begeleiding in de thuissituatie

Tijdens de intakefase bespreken we met jou en direct betrokkenen hoe we een passend traject kunnen opzetten dat optimaal past jouw hulpvraag en bij je mogelijkheden. Als dat wenselijk is, kun je doorgaan met je de huidige dagbesteding.

Vervolg op buitenland-traject

Een vervolgtraject in Nederland sluit meestal aan op een buitenland-traject. De overgang van een buitenland-traject naar huis of zelfstandig wonen is een grote stap. Voor sommige jongeren is het beter om de overgang stapje voor stapje te laten verlopen. Hiervoor kunnen we een gastgezin in Nederland inzetten. 

Je gaat zelf bepalen hoe het vervolgtraject eruit ziet, uiteraard met hulp van je trajectbegeleider. In dit vervolgtraject krijg je weer grip op je leven. Het uiteindelijke doel is altijd dat je weer naar school gaat of dat je gaat werken.

Woon- en leertrajecten

Meestal zijn jongeren in onze ervarend leren trajecten in Nederlandse 16 jaar of ouder, maar af en toe ook jonger. Als je deelneemt, kom je voor een langere tijd wonen en leren bij een gastgezin. Je krijgt één of twee keer per week begeleiding van een medewerker van Traject 58. Het zorgbedrijf krijgt ook ondersteuning. Deze medewerker van Traject 58 is verantwoordelijk voor het verloop van je hulpverlening en de daarbij behorende beslissingen.

De kracht van het woon- en leertraject is dat het zorgbedrijf fungeert als een voorbeeld. Je wordt in een andere omgeving op een natuurlijke manier uitgedaagd om onderdeel te zijn van het dagelijkse leven: dagactiviteiten, eten, rusten en het sociale contact. 

Centraal staat dat je je bewust wordt van wat je allemaal kunt, zodat je weer zin krijgt om aan de slag te gaan. Je ontwikkelt je en leert om op positieve wijze onderdeel uit te maken van een systeem.

De duur van een woon- en leertraject is minimaal drie maanden. De exacte duur hangt af van je ontwikkeling.

Meer informatie

Meer informatie over Traject 58 staat op onze pagina voor jongeren.
We hebben ook meer informatie gericht op professionals in de jeugdzorg.

Loading...

Neem contact op met ons

"*" geeft vereiste velden aan