Wat we doen bij een terugval

Terug in zijn of haar (nieuwe) huis, is het normaal dat een jongere even moet wennen – de rest van de wereld ziet er anders uit dan de wereld van de boerderij. Een kleine terugval hoort bij het leerproces. Daarom blijven we jongeren ook in deze fase ondersteunen. 

Want Traject 58 laat jongeren niet los. Door de lange duur van de trajecten, beperken we ook de kans op een grotere terugval. Een jongere én de begeleiders leren zo wat de valkuilen zijn. En ze werken aan een goed plan, zodat een jongere terug in Nederland weet wat hij of zij moet doen.

Ondanks alle nauwkeurige voorbereidingen, kan het misgaan. Daarom zijn wij zélf de strohalm die de jongeren en ouders vastklampt. Zelfs als de zij de veerkracht hebben verloren. We blijven praten, we blijven ondersteunen, we blijven verbinden. 

Ook bij een grotere terugval zal een jongere waar mogelijk bezoek blijven krijgen van dezelfde trajectbegeleider die ook langskwam in het buitenland. Want diep van binnen zit in een jongere de wens om gewoon normaal te zijn – die wens is in het buitenland immers naar voren gekomen. Nu betrokken blijven is misschien wel de enige kans om een jongere nog te helpen.

En is de conclusie dat het voor een jongere het beste is om voor een tweede keer een traject in het buitenland te volgen? Dan doen we dat. 

Neem contact met ons op

[contact-form-7 id=”9″ /]